Elektromos betegemelők és állító gépek

Mikor alkalmazzunk passzív emelőt? 

 

Beteg emelőkHa  az ellátásban részesülő személy már nem képes önálló mozgásra, a passzív betegemelő lift megoldást kínál. Ezek a típusú emelők, funkcionális, sokoldalú emelők,  amelyek biztonságos transzfereket végeznek. A kompakt és nagyon komplett kialakítás növeli a kényelmes áthelyezést, mely fájdalommentes, biztonságos és kényelmes a betegnek, a gondozónak pedig kíméli a derekát és a betegemelő segítségével egyedül meg tudja oldani a gondozási feladatokat.

Ezeknél a modern betegemelőknél már alapfunkció az elektromos magasságállítás valamint az elektromos (vagy mechanikus) lábszélesség állítás. 

Az elektromos magasságemelésen és az elektromos lábszélesség állításon kívül, néhány típusú emelő fel van szerelve egy elektromosan állítható 4 pontos billentő gémmel, melyhez autómatikus zárral ellátott heveder csatlakozik.

Ennek a gémnek a segítségével a beteget fekvő illetve ülő pozícióba hozhatjuk egy gombnyomással.

 

Az emelő előnyei
Az oszlop magassága a hosszú emelő karokkal együtt biztosítja, hogy a magas vagy nagy testsúllyal rendelkező emberek is nagy gondossággal és kényelmesen legyenek kiemelhetőek a kerekesszékből. 

Valamint ha a beteg elesik, az emelő segítségével könnyen felemelhetjük a földről.
A rendkívül széles lábszárak miatt a fotelok és nagyméretű kerekes székek is megközelíthetőek ezzekkel az emelőkkel.

 

Beteg emelők  

Optimális mobilitás

A dupla görgős kerekek, valamint az emelők kis súlya és tömörsége optimális mozgást biztosít minden helyzetben. A dupla kerekek elöl és hátul optimálisan elosztják az emelt beteg súlyát, így könnyű mozgatni a terhelt emelőt (még különböző padlóburkolatokon is). 

Akkumulátoros üzemelés, ennél fogva az emelő mobil, nincs helyhez kötve.

Az ememlő lábai alacsony magassággal rendelkeznek, így használható alacsony ágyakkal kombinálva is. Ezenkívül a lábszélesség beállítása biztosítja, hogy bármilyen emelési szituációban (kerekesszék,WC,fotel) a beteg könnyen hozzáférhető legyen.

Találatok: 1 - 6 / 13
1. oldal / 3
1. oldal / 3