Gurulós anatómiai székek

Vannak panaszai, amikor ül?

Legyen tudatában annak, hogy ennek számos oka és következménye lehet.
Nem tudja, hogy mi a legjobb megoldás az ülésproblémára?

                                                                                                                                                                                           elektrische003

 

Nem mindig magától értetődő az, hogy jól ülünk és fittnek vagyunk. Sok ember akár munkájából adódóan, akár betegségénél vagy koránál fogva több órát tölt ülve, mint amennyit szeretne. Ezt a testhelyzetet sok esetben hátfájás kíséri. Sajnos ezeket a panaszokat nem könnyű orvosolni. A hátpanaszok akár krónikussá is válhatnak, és ezért kihatnak mindennapi életünkre, tevékenységeinkre. Ezért nagyon fontos, hogy megfelelően üljünk és ügyeljünk a helyes üléshelyzetre. A hozzáállás megváltoztatása azonban nem mindig könnyű.

Doge Boxer Trippelstoel lage rug 1Fokozza a helyzetet, ha valakinek koránál vagy betegségénél fogva csökkent az izomereje, vagy ha túl alacsony vagy magas széken, kanapén ülünk és ezáltal helytelen és egészségtelen testhelyzetben vagyunk és akár nehezen tudunk innen felkelni.

A helytelen ülőhelyzet probémáját először is fel kell ismerni, ezután jelent megoldást az anatómiai szék vagy fotel használata.

                                                image

Ülési panaszok otthon és az irodában:

A fent említett ülésproblémák hosszan tartó helytelen üléstartást okoznak, ami ülőpanaszokat okoz. Ez minden ülőhelyzetre vonatkozik, akár otthon ül a kanapén, akár a volán mögött az autóban, akár számítógépen dolgozik. A helytelen testtartás fokozatosan olyan mintává válik, amely megterheli a testet. Az üléshelyzet tudatos odafigyelésével és megváltoztatásával bizonyos panaszok már megelőzhetők.

Az otthoni, ismétlődő helytelen üléstartás mellett az ülő foglalkozású embereknél is gyakran jelentkeznek ülőpanaszok. A leggyakoribb panaszok a nyak-, váll- és hátpanaszok, amelyek fej-, derék-, nyak-, váll- vagy karfájdalomként jelentkeznek. Emellett az ülőpanaszok megnyilvánulhatnak “nehéz karban” és láb a bizsergésében, zsibbadásában is. 

Az oldalunkon kínált anatómiai gyógyszékek valamint az elektromos gyógyfotelok megoldást kínálhatnak az ülésproblémákra, javasoljuk ezeket az eszközöket annak érdekében, hogy ülésproblémáit minél gyorsabban és minél nagyobb eséllyel meg tudja szüntetni.

                wellness sessel verstellbare wellco fitform lidl                          images 1

Felállás nehézségei
Sok idős ember számára nagyon nehéz leülni és felállni egy bútordarabról. Minél nehezebb ez, annál nagyobb az esés veszélye.

A nehéz felkelés okai
A felállási és leülési nehézségek oka izom-, csont- vagy egyensúlyproblémák. Az időseknek gyakran meg kell küzdeniük csökkent izomerővel, valamint térd- és/vagy csípőízületi problémákkal, amelyek megnehezítik a felállást.

Felkelés nehézségei
Az állásproblémáa következményeként a karok és a vállak gyakran túlterheltek. Ennek az az oka, hogy a lábak túl kevés segítséget nyújtanak a székből való felálláskor, nehéz (sőt veszélyes is lehet) a felállás, így kézzel, vállból próbálunk erőt kifejteni segítségként.
Ez gyakori problémákhoz vezet , a vállak fájdalmát okozza, így  bizonytalan válik a felkelés és nő az esés lehetősége. Valamint  felkelés nehézségei akár azt is eredményezhetik, hogy nem érünk időben a WC-re.

Kerülje a nehéz felállást, kerülje az elesés esélyét
Annak érdekében, hogy könnyebben tudjunk leülni és felkelni a székről, fotelból és csökkentsük az elesés kockázatát is, fontos, hogy kiváló kartámaszú széket használjunk. Fontos, hogy ezek a karfák az Ön személyes igényeinek megfelelő magassággal rendelkezzenek. Ha ez nem nyújt elegendő segítséget, az elektromos felállást segítő fotel az optimális megoldás. Ezek az elektromos fotelok elektromosan működtetett emelőlifttel rendelkeznek. Ez a “stand-up” funkció optimális segítséget nyújt ahhoz, hogy önállóan mozgékony maradhasson otthonában akkor is, ha egyedül van.

Tekintse meg elektromos felállás segítő foteljainkat is.

 

 

Találatok: 1 - 3 / 3